groetjes vanuit Noorwegen

Verslag over het stageavontuur van Ine, Laura, Liesbeth, Thijs, mevrouw Vandenberghe en mevrouw Desmet

Bijna afscheid

Onze laatste daagjes gaan in. We maakten dit weekend nog een uitstap naar Ålusund waar we vele trappen deden om terug verbijsterd te staan van een prachtig uitzicht😊🥰. s Avonds gingen we iets gaan eten op restaurant en verkenden we het nachtleven (tot max. 2u want dan sluit alles hier). 

Zondag sliepen we uit en gingen we fris en monter de uitdaging aan om te gaan skiën. Voor Ine en Laura was het de eerste keer. Ze hadden twee skidocenten om hen de kneepjes te leren. Blijkbaar zijn Ine en Laura goede leerlingen want ze waren er direct mee weg en hebben niks gebroken😁.

In het woonzorgcentrum deden we verschillende zaken: activiteiten, I.M. inspuiting, medicatie optrekken en toedienen, S.C. inspuiting en stonden ze zelfstandig in voor hygiënische zorgen. In het woon en zorgcentrum Glomstua was het woensdag de laatste dag voor Thijs en Ine. Samen met de zorgontvangers speelden ze nog een leuk bowlingspel, waar ze enorm van hebben genoten🤗.

Groetjes!

Ine, Laura, Liesbeth en Thijs
mevrouw Vandenberghe en mevrouw Desmet

Nog wat nieuws uit Noorwegen

Elke dag kijken we uit het raam om te zien welk kleurenpalet de dag ons brengt. Zelfs een grijze dag is hier mooi ❤️.

De stage verloopt prima! We voelen ons hier al thuis. Drukke stagedagen wisselen zich af met leuke uitstappen. 

Stappen in de sneeuw, de Varden’ beklimmen, een museum bezoeken, rustig een gezelschapsspel spelen … Onze dagen zijn goed gevuld. 

PS bij de laatste foto schreven we VIVES goes wild’ in Runenschrift (oudst bekende schrift van Germaanse volkeren uit Noord-Europa, Groot-Brittannië, Scandinavië en IJsland).

#Vives #Graduaatverpleegkunde #buitenlandsestage #noorwegen

Verslag over de eerste dagen

Benieuwd hoe Ine, Laura, Liesbeth en Thijs het in Noorwegen stellen? Misschien wat dichter bij huis, maar minstens even indrukwekkend (en wat kouder 🥶).

Een verslag over de eerste dagen:

/ Vorige week vrijdag: vertrek! Toch wel een vermoeiende reis met wat overstappen, maar het warme onthaal aan de luchthaven van onze gastgezinnen maakte alles goed ❤️.

/ zaterdag: We sliepen uit en gingen op verkenning in Mölde. Eén van de gastvrouwen Judith die als professor werkt op de universiteit in Mölde nam ons mee om een rondleiding te geven.

/ zondag: we spraken met z’n allen af om de Atlantic road af te rijden om aan prachtige sightseeing te doen. We stopten over de bekende Storseisundbrug (een brug die gebogen loopt) in Bud om enkele bezienswaardigheden van de tweede wereldoorlog te zien 🚙.

/ maandag: met volle moed en veel enthousiasme gestart aan onze eerste stagedag.

Thijs en ikzelf beginnen in het ziekenhuis van Mölde. Wij staan op een dienst cardiologie en infectie. We leren het dagschema van een verpleegkundige kennen en hoe zij zorg geven 🏥.

Tot de volgende!
Ine, Laura, Liesbeth en Thijs
mevrouw Vandenberghe en mevrouw Desmet