Onze nieuwbouw is klaar!

Geslaagde verhuis naar gebouw Z!

Van ontwerp naar afgewerkt gebouw!

Het nieuwe schooljaar is goed gestart voor de studenten graduaat verpleegkunde van VIVES Kortrijk en VIVATO in hun gloednieuw gebouw. De bouwwerken duurden iets meer dan een jaar, maar het resultaat is er! Ruime les- en vaardigheidslokalen met veel lichtinval die flexibel ingedeeld kunnen worden, een gesimuleerde ziekenhuiskamer, drie studentenlivings om te ontspannen, spreek- en vergaderruimtes, een polyvalente zaal … gehuld in een warm interieur met oog voor duurzaamheid en groen rondom het gebouw.

De nieuwbouw (gebouw Z) situeert zich naast dat van gezondheidszorg waar de bachelor verpleegkunde en vroedkunde gehuisvest blijven. De vrijgekomen lokalen zijn welgekomen extra ruimte voor de bacheloropleidingen.

Nancy Dedeurwaerder, directeur van de graduaatsopleiding verpleegkunde en scholengroep RHIZO, is tevreden: We moesten onze vaardigheidslokalen een aantal keer verhuizen naar tijdelijke locaties door plaatsgebrek. Dat bracht telkens stress en ongemakken met zich mee. Heel tevreden en dankbaar dat we ons kunnen settelen in een ruime en warme praktijkgerichte leer- en leefomgeving die aansluit bij de visie om eigentijds onderwijs aan te bieden.”

Ook Joris Hindryckx, algemeen directeur van Hogeschool VIVES, is enthousiast: Het denkproces vooraf heeft geloond. Het gebouw zit vernuftig in elkaar en het oogt modern en gezellig. Het past perfect op de VIVES-site.”