Moreel beraad (Kortrijk)
donderdag 22 september 2022 tot donderdag 20 april 2023
Tijdens de training ontwikkelen cursisten de nodige vaardigheden om een goed Moreel Beraad te kunnen leiden. Binnen de training staat het leren in de ervaring voorop en staat het doen centraal. Dit betekent dat deelnemers zowel tijdens de trainingsdagen als in de periode daartussen Moreel Beraad stapsgewijs oefenen. Dat oefenen doe je veelal in koppels in de praktijk. Moreel Beraad is verschillend van intervisie in die mate dat je als groep een concrete casus bespreekt die niet noodzakelijk leidt tot een oplossing maar wel tot zelfinzicht in jouw eigen gedragspatroon of dit van jouw groep. Dit leidt vaak tot kleine duurzame veranderingen en efficiëntere intervisieprocessen.
De training bestaat uit 4 opleidingsdagen van 9 uur tot 16.30 uur en één supervisiebijeenkomst drie maanden na de training.
De deelnemers worden opgeleid om zelf moreel beraad te leiden binnen hun voorziening of werkplek. Per bijeenkomst vragen we ongeveer vrijblijvend 2 uur leesvoorbereiding en 4 uur stage in eigen voorziening (nl 2 uur zelf oefenen en 2 uur bij iemand anders evalueren). De verplaatsingstijden zijn niet meegeteld. Na elke opleidingsdag is er dus een oefenmoment op je werkplek.
De ervaring heeft geleerd dat voor het succesvol doorlopen van de training het van belang is dat deelnemers voorafgaand aan de training al ervaring hebben met Moreel Beraad. Om deel te kunnen nemen aan de training moet je minimaal 1-3 keer Moreel Beraad bijgewoond hebben nl. de socratische methode en de dilemmamethode. Zo niet, komt er 1 extra namiddagsessie erbij op donderdagnamiddag 22 september waarbij beide methodes aan bod komen. Dit is noodzakelijk om nadien zelf een moreel beraad te begeleiden.
Uit ervaring van de vorige training is het wenselijk om met 2 mensen per voorziening/werkplek de opleiding te volgen. Dit bevordert een duurzame implementatie. Ook is het zeer belangrijk dat men aanwezig hoort te zijn bij alle 4 de volle opleidingsdagen.
Duurtijd en locatie
9 dagen
Burgemeester Nolfstraat 35 in Kortrijk
Aantal deelnemers
Er kunnen 10 personen deelnemen.
Kostprijs
€550,00
Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.
KMO-portefeuille
Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor deze opleiding! Voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega’s een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille. Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons.
Getuigschrift na afloop
Cursisten die de opleiding beëindigen conform de afspraken ontvangen een getuigschrift van het Vormingscentrum.
Meer weten?
Contacteer Team Waregem op vormingscentrum-waregem@hivset.be.
Meer info, programma en inschrijven via de website van Hivset!