Spoedcursus reanimatie in Kortrijk, Oostende en Brugge

Studenten leerden voorbijgangers enkele reanimatietechnieken.

Studenten geven spoedcursus reanimatie 

Studenten en docenten graduaat verpleegkunde sensibiliseerden samen met de collega’s van de bacheloropleiding voorbijgangers over het belang van reanimatie en motiveerden hen om een reanimatiecursus te volgen.

Ze deden dit in het kader van de World restart a heart-day’ in samenwerking met het werkveld, het Rode Kruis en de Belgische Reanimatieraad. 

Een hartstilstand komt vaker voor dan je denkt. Ongeveer 10 000 Belgen krijgen jaarlijks een hartstilstand (Bron: Belgische Reanimatieraad), waarvan slechts een klein percentage het overleeft. De overlevingskansen zijn niet groot als er niet onmiddellijk ingegrepen wordt. 

Belang van een reanimatiecursus

Weten hoe je moet reanimeren en dat effectief doen is dus heel belangrijk. Een training kan het verschil tussen leven en dood maken. Vandaar dat het zo belangrijk is om mensen te sensibiliseren en te motiveren om een cursus te volgen.

Er waren alvast heel veel geïnteresseerde voorbijgangers aan het Shoppingcenter K in Kortrijk, op het Simon Stevinplein in Brugge en het Wapenplein in Oostende. 

Wist je dat je gratis een cursus reanimatie kan volgen bij het Rode Kruis? Doen!

Volgende West-Vlaamse ziekenhuizen deden mee met de actie: AZ Damiaan Oostende, AZ Delta Roeselare, AZ Groeninge Kortrijk en AZ Sint-Jan Brugge en AZ Sint-Lucas Brugge