Werken voor onze nieuwbouw gestart!

We mogen stilaan uitkijken naar ons nieuw gebouw!

De werken zijn gestart … Uitkijken naar 1 september 2023!

We mogen stilaan uitkijken naar onze nieuwe school op campus Kortrijk van Hogeschool VIVES. Na een traject van plannen, ontwerpen en afstemmen zijn de werken gestart. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwbouw die naast het huidige gebouw gezondheidszorg komt, klaar tegen 1 september 2023. Ook VIVATO (praktijkgerichte 7de jaren en Se-n-Se opleiding in zorg & welzijn en het Voorbereidend jaar op hoger onderwijs) verhuizen mee.

We zijn momenteel samen met de bachelor verpleegkunde gehuisvest in hetzelfde gebouw. Beide opleidingen groeiden de voorbije jaren waardoor het te krap kwam. 

We hebben nood aan meer ruimte. We verhuisden de vaardigheidslokalen een aantal keer naar tijdelijke locaties. We konden ons nooit erg lang settelen, dus kijken we uit naar een vaste stek waar zowel theorie- als vaardigheidslessen kunnen doorgaan”, aldus Nancy Dedeurwaerder, onze directeur.

De nieuwe school wordt een ruime en warme praktijkgerichte leer- en leefomgeving die aansluit bij de visie om eigentijds onderwijs aan te bieden: flexibele indeling van klaslokalen, een gesimuleerde ziekenhuiskamer, ontspanningsruimtes …

De bovenste verdieping is vrij atypisch met vier grote leslokalen, met elk zes boxen met ziekenhuisbedden. Elke klas kan afzonderlijk gebruikt worden of kan omgetoverd worden tot één groot leslandschap. Door de beglazing zullen de ziekenhuisbedden van ver te zien zijn op de campus.

Het gebouw heeft een L-vorm en omarmt als het ware een binnentuin tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw. In deze binnentuin vormt een overdekte passerelle de link tussen het bestaande gebouw van verpleegkunde en het nieuwe.

Een voorzetstructuur langs de zuidgevel zal zowel als zonnewering en als brandtrap kunnen dienen. Door ruime terrassen te voorzien zal deze structuur ook als buitenruimte gebruikt worden. Op termijn wordt dit een groene gevel. De centrale ruggengraat van het gebouw is één grote doorlopende studentenliving over de drie bouwlagen heen waarrond alle klassen en gangen georganiseerd zijn.

Joris Hindryckx, algemeen directeur van Hogeschool VIVES: Het was een intensief denkproces over de opbouw en inrichting, maar we zijn zeer enthousiast over de plannen en hoe het er zal uitzien. Het wordt een nieuwe parel op onze campus!’

---

Op de groepsfoto van links naar rechts: 

Nancy Dedeurwaerder (directie VIVES Kortrijk-Ieper-Brugge graduaat verpleegkunde en algemeen directeur Scholengroep RHIZO), Lieven Vandebuerie (directeur infrastructuur Hogeschool VIVES), Alain Vossaert (algemeen secretaris Hogeschool VIVES), Mathias Reys (beleidsadviseur Hogeschool VIVES), Geert Dewitte (directeur infrastructuur Scholengroep RHIZO), Dominique Desmet (lid Raad van Bestuur Scholengroep RHIZO), Joris Hindryckx (algemeen directeur Hogeschool VIVES) en Marc Vandecasteele (voorzitter Raad van Bestuur Scholengroep RHIZO).